preskoči na sadržaj
Novosti

Modeli i preporuke za rad MZO-a u uvjetima povezanima s Covid-19-NOVA VIJEST

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Svjesni vašeg interesa o uvjetima i načinu rada u novoj školskoj godini, a kako nemamo ni mi potpune informacije i potpuna rješenja, objavljujemo nekoliko kratkih naznaka o organizaciji rada.

 

1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo dokument pod nazivom: Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. Dokument možete pronaći OVDJE.

 

2. nastava u našoj školi će se odvijati u jednoj smjeni.

 

3. odjeljenja će biti smještena u stalnoj učionici tako da će se kompletna nastava tog odjeljenja odvijati u njihovoj učionici osim TZK i informatike.

 

 


4. nastava (s kratkim pozdravnim programom) za  prvi razred počinje u ponedjeljak 7. rujna u 10 sati. Predviđeno je da se učenici upoznaju s učiteljicom i školskim prostorom. Jedan roditelj prvaša može ući u školu s maskom pridržavajući se i drugih epidemioloških mjera. Dok su učenici s učiteljicom, roditelji će s ravnateljem i pedagogom imati kraći neformalni sastanak uz prigodno druženje ispred same škole, sukladno epidemiološkim uvjetima. Nastava će, za učenike prvog razreda, trajati otprilike sat do sat i pol vremena.

 

 5. za učenike od 2. do 8. razreda nastava započinje u 8.00 sati i prvi će dan trajati tri školska sata. Nakon trećeg sata učenici će se vraćati kućama organiziranim prijevozom, u pratnji roditelja ili samostalno.

 

6. prijevoz učenika školskim autobusom bit će organiziran pri čemu se učenici MORAJU pridržavati epidemioloških mjera koje vrijede u svim sredstvima javnog prijevoza (nošenje maske...).

 

7. maske za učenike (2 komada) nabavit će IŽ ,ali će ih učenici dobiti naknadno po isporuci u škole. Molimo roditelje da svojoj djeci osiguraju zaštitne maske za razdoblje dok ne pristignu naručene maske.

 

8. udžbenici će učenike čekati na klupama. Učenik će reversni dokument donijeti kući na potpis.

 

9. organizacija produženog boravka za sada nije u potpunosti razriješena obzirom na slab interes i nemogućnost miješanja grupa. U slučaju pojačanog interesa, postoji mogućnost formiranja produženog boravka za učenike prvog razreda.

 

10. Učenici će za ulazak (i izlazak) u školu koristiti više ulaza/izlaza po sljedećem rasporedu:

                1. i 2. razred glavni ulaz,

                3. i 4. razred sjeverni ulaz smješten između kotlovnice i dvorane,

                5. i 6. razred sjeverni ulaz između kotlovnice i blagovaonice,

                7. i 8 razred zapadni ulaz kod knjižnice.

Prve će dane učenike dežurne učiteljice dočekivati ispred ulaza u školsko dvorište i usmjeravati ih na ispravno i sigurno korištenje ulaza/izlaza, pridržavajući se epidemioloških mjera.

 

11. Prehrana učenika će biti organizirana na način da će se u najvećoj mjeri zadržati kuhani obroci i nutritivna kvaliteta obroka. Dio učenika će objedovati u blagovaonicama, a dio u svojim učionicama. Učenici koji neće htjeti marendati u školskoj kuhinji trebaju ponijeti marendu sa sobom jer izlazak iz škole zbog kupovine marende neće biti moguć.

 

12. Roditelji kod kuće mjere tjelesnu temperaturu učenicima (stariji učenici to čine sami), a u školi će beskontaktnim toplomjerom biti mjerena temperatura učenicima ako posumnjamo u povećanu tjelesnu temperaturu.

Dolazak roditelja u školu je dozvoljen samo uz najavu i dozvolu uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Unaprijed se zahvaljujem svim roditeljima učenika naše škole na strpljenju i suradnji, kako u prethodnom razdoblju, tako još i više u zahtjevnim danima koji su ispred nas. Želim da znate kako se povratku svih učenika u školske klupe svi veselimo i da, sukladno prostornim, kadrovskim i financijskim mogućnostima, činimo sve kako bi boravak vaše djece u školi bio što sigurniji i što više u skladu s onim što često zovemo normalno. Molimo vas da svojoj djeci ukažete na važnost pridržavanja epidemioloških mjera jer nam on pomažu da osiguramo da se odgojno-obrazovni proces odvija u školi a ne u virtualnom obliku.  Na kraju, ono što volim ponavljati i u što čvrsto vjerujem, samo iskrena suradnja svih nas će nam olakšati ovaj zahtjevni posao u kojem smo zajedno: vama roditeljski, a nama odgojno-obrazovni i to ne samo u ovim izazovnim vremenima, nego i uvijek.

Hvala i sretno svima!

I na kraju, molimo za suradnju roditelje, da objasne svojoj djeci nužnost pridržavanja epidemioloških mjera kako bi se odgojno-obrazovni proces odvijao u školi a ne u virtualnom obliku.

Detaljnije upute i pravila objavit ćemo na stranicama škole do početka nastave.

 

                                                                                         Ravnatelj škole:

                                                                                  Mladen Majušević, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mladen Majušević   datum: 3. 9. 2020.

e-Dnevnik

Raspored zvona

 

 

 RASPORED ZVONA

1. SAT 8.00 - 8.45
2. SAT 8.50 - 9.35
PRVA MARENDA 9.35 - 9.50
3. SAT 9.50 - 10.35
DRUGA MARENDA 10.35 - 10.50
4. SAT 10.50 - 11.35
5. SAT 11.40  - 12.25
6. SAT 12.30 - 13.15
7. SAT 13.20 - 14.05

 Oglasna ploča

OGLASNA PLOČA

raspored sati

► individualne informacije

 jelovnikŠkolski jelovnik

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 2020..pdf


Virtualna knjižnica

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Izjava
preskoči na navigaciju