Datum objave: 18. listopada 2024.
Kategorija: Nekategorizirano

„Valamar brine za marende fine“

Učenici su za sudjelovanje trebali osmisliti recept za nutritivno uravnoteženu toplu ili hladnu marendu. Naši vrijedni učenici osmislili su recepte te smo i mi nagrađeni od strane Valamara s Tjednom domaćih marendi.

Ovim putem pohvaljujemo učenicu Vitu Mofardin i njezinu majku Evu koje su videom doprinijele nagradi, kao i učenicu Taru Hodžić koja je originalnim plakatom predstavila izuzetno zanimljivi recept.

Radovi naših učenika bit će vidljivi tijekom Tjedna domaće marende. Nositelj ove aktivnosti u školi bio je školski pedagog Alen Hasikić.

O Valamaru:

Valamar, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, svakoga dana priprema desetke tisuća finih i zdravih obroka za goste u svojim hotelima i ljetovalištima te ima potrebno znanje, iskustvo, kapacitete i uvjete za organizaciju nabave, kreiranje i pripremu školskih obroka. Valamarova Valfresco centralna kuhinja u Vinežu opremljena je vrhunskom tehnologijom na 3.400m2 površine, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti. Valamar ima čak 78% domaće hrane i pića u svojoj ponudi te surađuje s više od 100 lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji jamče lokalne i sezonske namirnice. Valfresco Direkt platforma putem koje nudi gotova i polugotova jela dostupna je gostima Valamara i stanovnicima na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka.

Pročitajte još

Terenska nastava u Pazinu

Terenska nastava u Pazinu

U četvrtak, 24. listopada učenici razredne nastave bili su na terenskoj nastavi u Pazinu. Posjetili su pazinski Kaštel. U Etnografskom muzeju Istre i Muzeju Grada Pazina, pod vodstvom stručnih muzejskih djelatnika, učenici su imali priliku upoznati materijalnu i nematerijalnu baštinu Istre te povijest grada Pazina i Pazinštine. Uz razgled, sudjelovali su i u edukativno-kreativnim radionicama Postani pazinski vitez i Moja nova – stara lutka.

Skip to content