U natječaju koji organizira Valamar pod nazivom “Valamar brine za marende fine“ sudjelovala je i naša škola.
Učenici su za sudjelovanje trebali osmisliti recept za nutritivno uravnoteženu toplu ili hladnu marendu. Naši vrijedni učenici osmislili su recepte te smo i mi nagrađeni od strane Valamara s Tjednom domaćih marendi.
Ovim putem pohvaljujemo učenicu Vitu Mofardin i njezinu majku Evu koje su videom doprinijele nagradi, kao i učenicu Taru Hodžić koja je originalnim plakatom predstavila izuzetno zanimljivi recept.
Radovi naših učenika bit će vidljivi tijekom Tjedna domaće marende. Nositelj ove aktivnosti u školi bio je školski pedagog Alen Hasikić.
O Valamaru:
Valamar, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, svakoga dana priprema desetke tisuća finih i zdravih obroka za goste u svojim hotelima i ljetovalištima te ima potrebno znanje, iskustvo, kapacitete i uvjete za organizaciju nabave, kreiranje i pripremu školskih obroka. Valamarova Valfresco centralna kuhinja u Vinežu opremljena je vrhunskom tehnologijom na 3.400m2 površine, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti. Valamar ima čak 78% domaće hrane i pića u svojoj ponudi te surađuje s više od 100 lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji jamče lokalne i sezonske namirnice. Valfresco Direkt platforma putem koje nudi gotova i polugotova jela dostupna je gostima Valamara i stanovnicima na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka.
Ovim putem zahvaljujemo Valamaru na organizaciji navedenog natječaja koji će obogatiti obroke naše škole.