preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet učenika 8. razreda Vukovaru

Dana 6. lipnja učenici osmog razreda u pratnji razrednice krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu u Vukovar u organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske. 

Fotografije se nalaze u Foto-galeriji.


Učenici su po dolasku u Vukovar smješteni u hostel Dubrovnik koji se nalazi u sklopu bivše vojarne 204. brigade HV. Program posjeta počeo je sljedećeg dana kada smo u prijepodnevnim satima poslušali predavanja na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar, u prostorima vojarne. Edukativna predavanja (o raspadu SFRJ, Domovinskom ratu, o tijeku bitke za Vukovar, oružju i logorima) održali su vodič i veteran koji je sudjelovao u obrani grada.

Poslije ručka uz stručnu  pratnju posjetili smo Muzej grada Vukovara i Muzej vučedolske kulture koji je otvoren za javnost u lipnju 2015. godine. Vodstvo u Muzeju grada Vukovara i u Muzeju vučedolske kulture odradili su kustosi tih ustanova. Slobodno vrijeme iskoristili smo za plovidbu Dunavom i posjet staroj baroknoj jezgri grada, a nakon večere u restoranu Istra za učenike je organizirana disco večer.

Tijekom posljednjeg dana boravka učenici su u pratnji vodiča posjetili memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara: Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, Spomen-dom Ovčara, Masovnu grobnicu Ovčara, Vodotoranj kao simbol hrabrog otpora hrvatskih branitelja s Mitnice, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Trpinjsku cestu zvanu Groblje tenkova, Mjesto sjećanja-Vukovarsku bolnicu ’91. te kompleks bivše vojarne gdje smo se upoznali s vojnom tehnikom korištenom u Domovinskom ratu, razgledali izložbu Dani poslije s fotografijama hrvatskih ratnih vojnih invalida te se upoznali sa stradanjima hrvatskih zarobljenika u logorima Begejci i Stajićevo.

Naš posjet Vukovaru završio je Školom mira i kvizom znanja za učenike. Iz Vukovara vam donosimo poruku mira, nenasilja i tolerancije koje svi trebamo ugraditi u našu budućnost. Naučili smo da se mir gradi na istini, povjerenju, razvoju te poticanju zajedništva i zajedničkih ciljeva  te da svaka osoba treba ustrajati na uspostavi mira. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Katerina Zgrablić   datum: 11. 6. 2017.

e-Dnevnik

Udžbenici i raspored sati

OGLASNA PLOČA

- raspored sati

- individualne informacije

- jelovnikmBot

BBC micro:bit

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Tražilica

Izjava

Vremenik

pisanih provjera znanja


Raspored zvona

Anja Vrzić, 5. razred


Školski jelovnik


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Škola
 • CARNet
 • Portal za škole
 • MZOS

Zabava

Časopisi
 • Enter
 • Bug

preskoči na navigaciju